Nieuws

Vandaag voor morgen

Restaurant Vandaag vindt oplossing om voedselverspilling in restaurants te verminderen

Restaurant Vandaag in Amsterdam & Breda heeft een oplossing gevonden om voedselverspilling in restaurants te verminderen met haar campagne ‘Vandaag voor Morgen’. Met deze campagne streeft het restaurant ernaar om minder eten onnodig weg te gooien.

Met de campagne wilt restaurant Vandaag haar gasten de mogelijkheid geven om overgebleven gerechten gratis mee te nemen naar huis. Jaarlijks wordt er namelijk meer dan 55.000 ton aan voedsel weggegooid in de horeca. Dat is gelijk aan maar liefst 83 miljoen borden eten. De eigenaar van het restaurant, Jim Xu, vindt dat erg spijtig en is daarom op zoek gegaan naar een oplossing voor dit probleem.

De klanten kunnen na afloop, uit de speciaal ontworpen koelkast, maximaal 2 bakjes uitkiezen om mee te nemen. Hoe leger de koelkast des te dichterbij het doel dat het restaurant wilt bereiken. De gedachte erachter is dat de bakjes mee worden genomen voor iemand die het echt nodig heeft, zodat diegene er de volgende dag lekker van kan genieten. De boodschap die restaurant Vandaag met de campagne wilt overbrengen is: Vandaag minder verspilling, morgen iemand blij!

De campagne zal per 2 februari 2020 van start gaan. Het restaurant heeft de ‘Vandaag voor Morgen’ campagne opgezet met de intentie dat meerdere restaurants dit zullen overnemen, om op deze manier samen een groter impact te kunnen realiseren op het gebied van voedselverspilling.


Lees hier het stuk in BN De Stem.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Reserveer een tafel