fbpx
Special

September Oesters & Bubbels

Vanaf september zit de ‘R’ van oesters weer in maand.

Bij restaurant Vandaag zorgen wij altijd voor goede oesters. Zo zijn er in de zomer de speciale zomeroesters. Maar eigenlijk is de zomer de tijd van de voortplanting van de oester. Dan gaan ze melken en zitten ze vol room. Je kunt ze dan beter laten liggen. Maar nu de ‘R’ weer in de maand zit is de natuur weer op orde en zijn er weer volop heerlijke oesters. Dus ook bij ons! En dit vieren wij; natuurlijk met bubbels! Prosecco zit de gehele maand september bij uw arrangement inbegrepen.

De gehele maand september kunt u genieten van verschillende soorten oesters. Om u alvast kennis te laten maken met onze oesters hebben we ze even op een rijtje gezet:

Zeeuwse Creuse

De Zeeuwse creuse, ook wel de Zeeuwse bolle, holle of zelfs wilde oester en Japanse oester genoemd, is herkenbaar aan de diepe schelpkom en de ruwe/grillige buitenkant. De Zeeuwse creuse heeft een unieke smaak die hij te danken heeft aan zijn specifieke algendieet en het zoutgehalte in de Oosterschelde. De Zeeuwse oesters hebben een zachte, frisse, zilte, niet te vette smaak en zijn vrij groot van stuk.


Fine de Claires

Les Fines de Claires liggen in oesterputten, die claires genoemd worden. Dat zijn voormalige zout bassins. Er liggen drie tot vijf oesters per vierkante meter in een claire. Door deze ruime ligging krijgen de oesters de kans veel voeding tot zich te nemen en goed te groeien. Verse Franse oester, elegant en tintelend en heeft een zoete smaak.


Champagne oester

Vanaf het prille begin en gedurende de hele groei wordt dit juweeltje ‘de Champagne oester’ onder optimale omstandigheden grootgebracht waardoor de oesterschelp de vorm van een mooi diep kommetje heeft gekregen. De kleine diepe schelp is goed gevuld met zuiver blank oestervlees met een perfecte bite. Deze zalige oester, met een zachte romige smaak is door zijn bescheiden formaat ideaal als amuse. Perfect bij een glaasje bubbels.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Reserveer een tafel